OPENINGSTIJDEN

TER AAR, KERKWEG 9 (op afspraak)

Ma: 08:30 - 19.00  
Di: 08:30 - 19.00  
Wo: 08:30 - 18.00
Do: 08:30 - 19.00  
Vr: 08:30 - 17.00

Bezoek met uw huisdier is in Ter Aar alleen op afspraak mogelijk. Als u belt voor een afspraak kunt u vaak nog dezelfde dag terecht. 

We zijn gesloten op feestdagen en feestavonden (zoals Sinterklaasavond, kerstavond en de avond voor Koningsdag).

 

NIEUWKOOP, JULIANALAAN 110 (inloop)

Ma t/m vr: 13.30 – 14.00 uur

(Nieuwkoop is in de schoolvakanties gesloten)

Omdat dit een inloopspreekuur is, is het niet nodig een afspraak te maken. U kunt hier terecht voor alles wat tijdens een spreekuur gedaan wordt. Is er aanvullend onderzoek nodig dan verwijzen we u door naar Ter Aar. In Nieuwkoop hebben we een beperkte voorraad aan medicatie en voer. Als u van te voren even belt kunnen we altijd voer of medicatie meenemen naar Nieuwkoop. Dan kunt u het in Nieuwkoop tussen 13.30 en 14.00 uur ophalen.

KONIJNEN- EN KNAAGDIEREN SPREEKUUR

Elke woensdagmiddag extra korting op het consult voor konijnen,  knaagdieren en bijzondere dieren (dus geen kat of hond).

 

CONSULT BIJ DE PARAVETERINAIR (ASSISTENTE):

Om de dierenarts te ondersteunen kunnen veel handelingen ook door onze assistentes worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan:

  • vetplan halfjaarlijkse controle                    € 0,00 
  • nacontrole na de operatie                           € 0,00
  • toedienen medicatie / anti-parasitica        € 0,00
  • nagels knippen                                              € 11,50
  • anaalklieren legen                                        € 11,50
  • teken verwijderen                                          € 8,95
  • gebitscontrole (uitz mnd vh gebit)               € 19,00
  • toedienen herhalings-injecties                    € 19,00
  • puppy- of kitten-consult                                 € 25,00
  • gedragsconsult hond of kat                          € 25,00

Prijzen zijn exclusief medicatie en/of anti-parasitica.

U kunt voor deze consulten telefonisch een afspraak maken, zodat er voldoende tijd voor uw huisdier is. Dit kan op 0172-605050. 

Voordelen consult bij de assistente:

Onze assistentes zijn goed opgeleid om goede zorg aan uw huisdier te bieden. Voor veel van bovenstaande handelingen wordt een assistententarief gerekend. Dit betekent voor u een lagere prijs dan het consult bij de arts. Daarnaast is er meer tijd ingepland, zodat wij goed en rustig met u en uw dier kunnen werken en alle vragen goed kunnen beantwoorden.

Puppy & kitten consulten assistentes:

Speciaal voor puppy’s en kittens hebben wij deze consulten opgezet, met als doel dat de dierenarts niet eng is. Zeker voor jonge dieren is dit een heel belangrijk. Tijdens deze bezoeken zal de assistente onder andere de pup of het kitten wegen, nakijken, hartje en longen luisteren en eventuele vragen van uw als eigenaar beantwoorden. Het belangrijkste is hiervan dat alles zonder stress gebeurd, en dat de dierenarts een leuk uitje wordt.

Senioren consult hond & kat:

Tijdens dit consult zullen wij extra aandacht geven aan de gezondheid van het oudere dier. Ouderdom komt met gebreken, zo ook voor onze dieren. Veel dieren lijden in stilte en zijn meesters in het verbergen van pijn en ongemak.

Gedragsconsult hond & kat:

Hier kan in een korte intake (20 minuten) het ongewenste gedrag van uw hond of kat worden besproken. Vaak volgt hierop, indien gewenst, een huisbezoek waarbij de algehele situatie wordt bekeken. Na dit huisbezoek ontvangt u een verslag met diagnose en een behandelplan. Uiteraard zitten hier andere kosten aan verbonden.

U bent welkom op onze paraveterinair-consult op de volgende dagen (op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:   13:30 – 15:00 uur

SPOED

Telefoonnummer, ook voor spoedgevallen: 0172-605050
Buiten openingstijden hoort u op ons antwoordapparaat wie de spoedopvang verzorgt en wordt u aan het einde van het bericht na 7 seconden automatisch met de dienstdoende dierenarts / dierenkliniek doorverbonden.

SAMENWERKING MET RIJNOEVER, EVA EN MCD

Wij zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op het algemene praktijknummer: 0172-605050. In de avonden en weekenden werken wij samen met Dierenkliniek Rijnoever en Dierenkliniek Eva, beiden in Alphen a/d Rijn. Via ons algemene nummer hoort u wie er dienst heeft en wordt u automatisch doorverbonden. Daarnaast krijgt u als vaste klant bij ons ook de vaste klantenkorting die Dierenkliniek Rijnoever en Dierenkliniek Eva aan hun eigen klanten geven in de dienst.

Helaas zijn we genoodzaakt om de nachtdiensten (van 21.00 tot 8.30 uur) door te schakelen naar de spoedafdeling van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. In het weekend is dit meestal van 19.00 tot 9.00 uur.

MCD
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
tel. 020-7400600
www.mcvoordieren.nl
Maak altijd een afspraak. U wordt doorverbonden of kunt zelf een afspraak maken via 020-7400600.
Op deze manier kan er een inschatting worden gemaakt van de ernst van het spoedgeval en worden
onnodige wachttijden voorkomen.